Αξιολόγηση μεθόδων πυροπροστασίας σε σήραγγες - Κατσαρογιάννης, Σταύρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών, 2015)
Ένα σημαντικό ζήτημα ασφάλειας που περιλαμβάνεται στη μελέτη και το σχεδιασμό των σύγχρονων σηράγγων είναι η πυροπροστασία. Στα δύο πρώτα κεφάλαια της εργασίας γίνεται μία σύντομη περιγραφή του προβλήματος της πυρκαγιάς σε σήραγγα (στατιστικές μελέτες, ανάλυση του κινδύνου) αλλά και των σημαντικότερων ατυχημάτων πυρκαγιάς των τελευταίων ετών. Στο τρίτο κεφάλαιο παρατίθεται μια εκτενής αναφορά στις μεθόδους πυροπροστασίας. Η εργασία ολοκληρώνεται με το τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο, όπου γίνεται αξιολόγηση των μεθόδων πυροπροστασίας βάσει της διαδικασίας αναλυτικής ιεράρχησης.