Μελέτη της διάβρωσης του οπλισμού σκυροδέματος σε κονιάματα με νανοσωλήνες άνθρακα - Σουφλιά, Ιφιγένεια (Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θαλάσσιων Κατασκευών, 2015)
Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία έχει ως απότερω στόχο την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για την διάβρωση του οπλισμού μιας συγκεκριμένης κατασκευής με την χρήση νανοσωλήνων σε διαβρωτικό περιβάλλον. Αναλυτικότερα μέσω της μέτρησης της ηλεκτρικής αντίστασης για συγκεκριμένης αποστάσεις και των τιμών αυτής σε παλαιότερες εργασίες έχει προκύψει ότι το νανοπλισμένο σκυρόδεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την μέτρηση των μηχανικών τάσεων στο σκυρόδεμα. Στην παρούσα εργασία γίνεται μια πρώτη αντιμετώπιση του θέματος εάν το νανοπλισμένο σκυρόδεμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την διαπίστωση ρωγμών που προέρχονται από την διάβρωση του οπλισμού και κατά συνέπεια την διογκωσή του.