Ανάλυση πλημμυρικού κινδύνου στην πόλη του Ρεθύμνου Κρήτης - Γιαννιού, Παρασκευή (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2015)
Το αντικείμενο της μεταπτυχιακής εργασίας είναι η ολοκληρωμένη περιγραφή της υδρολογικής προσομοίωσης λεκάνης απορροής ποταμού, της μετέπειτα υδραυλικής προσομοίωσης των υδατορευμάτων και τελικά, η εξαγωγή χαρτών πλημμυρικής κατάκλυσης. Απώτερος στόχος της εργασίας είναι η διερεύνηση της πλημμυρικής συμπεριφοράς της περιοχής μελέτης που επιλέχθηκε, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού Ρεθύμνου, Κρήτης. Η επίτευξη των παραπάνω κατέστη εφικτή με την χρήση του λογισμικού HEC-HMS για την υδρολογική προσομοίωση και HEC-RAS για την υδραυλική προσομοίωση, τα οποία συνεργάζονται με το σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών ArcGIS, μέσω των αντίστοιχων εργαλειοθηκών τους HEC-GeoHMS & HEC-GeoRAS. Επιπλέον, μέσω της εργαλειοθήκης WAVES, αξιοποιούνται δεδομένα μετρήσεων ταχύτητας και διεύθυνσης ανέμου για την εξαγωγή του χαρακτηριστικού κύματος στις εκβολές των υδατορευμάτων, ώστε αυτό στη συνέχεια να αποτελέσει δεδομένο εισόδου για περαιτέρω υδραυλική ανάλυση των υδατορευμάτων.