Συγκριτική μελέτη της πρότυπης σταθμικής μεθόδου μέτρησης ΡΜ10 με τη μέθοδο αυτόματης καταγραφής - Μπέσα, Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2015)
Η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι μείζονος σημασίας τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διασφαλίζεται μέσω καθορισμένων προτύπων ποιότητας αέρα. Ιδιαίτερη μνεία στην περιβαλλοντική νομοθεσία γίνεται για τα αιωρούμενα σωματίδια (PM).