Μελέτη ροής παθητικού μικροαναμείκτη μαιανδρικής γεωμετρίας με χρήση Micro-PIV - Καρώνη, Αικατερίνη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Ρευστών, 2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει σκοπό την μελέτη της ροής εντός ενός μικροαναμίκτη για ενζυματική πέψη του DNA, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο Ινστιτούτο μικροηλεκτρονικής του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. ‘Δημόκριτος’. Το πειραματικό μέρος της εργασίας περιλαμβάνει δύο μέρη. Στο πρώτο γίνεται μελέτη του πεδίου ταχυτήτων εντός του αναμίκτη με χρήση της μεθόδου Micro-PIV και στο δεύτερο γίνεται μελέτη της διάχυσης σωματιδίων ανιχνευτών στον αναμίικτη.