Διερεύνηση της επιρροής του προσανατολισμού ως προς το ρήγμα στη σεισμική κίνηση κοντινού πεδίου - Ναυπλιώτης, Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας, 2015)
Οι παλμικές εδαφικές κινήσεις αυξάνουν τις σεισμικές απαιτήσεις των κατασκευών και προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές, όπως έχει παρατηρηθεί σε διάφορους σεισμούς. Τα συμβατικά μοντέλα πρόβλεψης της εδαφικής κίνησης που χρησιμοποιούνται στην πιθανοτική ανάλυση σεισμικού κινδύνου δε λαμβάνουν υπόψη την ύπαρξη παλμικής κίνησης και υποεκτιμούν τον σεισμικό κίνδυνο. Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετάται η επιρροή του προσανατολισμού ως προς το ρήγμα στη σεισμική κίνηση και διερευνάται η αποτελεσματικότητα μιας νέας προτεινόμενης μεθόδου για τον χαρακτηρισμό μιας κίνησης ως παλμική ή μη.