Ανάπλαση τμήματος του παραλιακού μετώπου της Αλεξανδρούπολης - Καραγιαννίδης, Σταύρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Πολεοδομίας και Χωροταξίας, 2015)
Η διπλωματική αυτή έχει ως θέμα την Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα την παραλιακή της ζώνη. Παρά την άμεση συνάφεια της πόλης με την θάλασσα, η ουσιαστική επαφή της με αυτήν είναι ιδιαίτερα περιορισμένη λόγω μιας έντονης υψομετρικής διαφοράς κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Επιπροσθέτως, η γενική διαμόρφωση της παραλίας δεν έχει πετύχει να φέρει κόσμο προς την θάλασσα τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι αποδεικνύεται απολυτά ανεπαρκής στο να καλύψει τις ανάγκες περιπάτου της πόλης. Αυτή η διπλωματική προσπαθεί να αναλύσει και να υπερκεράσει αυτά τα εμπόδια προτείνοντας μια ανάπλαση στο κεντρικό τμήμα του παραλιακού μετώπου με σκοπό την συνολικά καλύτερη λειτουργία της πόλης αλλά και την αποκατάσταση της επικοινωνίας με την θάλασσα.