Αποκατάσταση Δραματικής Σχολής Στην Πειραιώς - Δαλέντζα, Λυδία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Συνθέσεων Τεχνολογικής Αιχμής, 2014)
Το θέμα της διπλωματικής αφορά στην αποκατάσταση και επανάχρηση ενός συγκροτήματος κτιρίων στην περιοχή Γεράνι και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Σοφοκλέους. Το κτιριακό συγκρότημα προτείνεται να επαναχρησιμοποιηθεί ως σχολή δραματικής τέχνης. Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι μέρος των κτιρίων φιλοξενεί σήμερα την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου, ενώ ανέκαθεν είχε ακαδημαϊκές χρήσεις. Στο υπάρχον συγκρότημα προστίθεται ένα ακόμα κτίριο με λειτουργίες που εξυπηρετούν το ακαδημαϊκό πρόγραμμα της σχολής. Η διαμόρφωση της ακάλυπτης επιφάνειας του οικοπέδου έχει στόχο να επιτρέψει στη σχολή να λειτουργεί ως πυρήνας καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, προστατευμένος από τον ετερόκλητο και μη ακαδημαϊκό χαρακτήρα της γύρω περιοχής. Παράλληλα, η σχεδιαστική πρόταση επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τα όρια με τα γύρω κτίρια και το δρόμο, με τη δημιουργία ενός μεγάλου στεγάστρου κατά μήκος της δευτερεύουσας εισόδου της σχολής.