Εκεί που άλλοτε κυλούσε ο Ιλισός - Μουντανέα, Κυριακή (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Πολεοδομίας και Χωροταξίας, 2015)
Ο Ιλισός είναι αρχαίος ποταμός της Αθήνας, που έχει πλέον καλυφθεί από τον πυκνό αστικό ιστό. Η εργασία ασχολείται με την ανάδειξή του στη σύγχρονη πόλη, αναζητώντας συμβολικούς αλλά και πραγματικούς τρόπους επαναφοράς του φυσικού αυτού στοιχείου σε όλο του το μήκος. Στόχος είναι η υπενθύμιση της παρουσίας του ποταμού και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της πόλης απέναντι στο εξαφανισμένο φυσικό στοιχείο, με μακροχρόνιες προοπτικές καθολικής ανάδειξης και ένταξης του στις αθηναϊκές γειτονιές όπου άλλοτε κυλούσε...