Ανάπτυξη προτύπου βέλτιστης χωροθέτησης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών ταξί - Κοτοπούλη, Αλεξάνδρα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Έργων Υποδομής και Αγροτικής Ανάπτυξης, 2015)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας αποτελεί η ανάπτυξη ενός προτύπου βέλτιστης χωροθέτησης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών ταξί. Για την επίλυση του προβλήματος αυτού, αναπτύσσεται μία επέκταση ενός μοντέλου χωροθέτησης, του Προβλήματος Σταθερού Κόστους, χάρη στο οποίο καθορίζεται ο βέλτιστος αριθμός και οι θέσεις των εγκαταστάσεων, ενώ εφαρμόζεται ένας γενετικός αλγόριθμος για την επίλυση του μοντέλου χωροθέτησης. Πραγματοποιείται εφαρμογή σε περιοχή της Αττικής που επιλέχθηκε. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι για το πρόβλημα χωροθέτησης που μελετήθηκε, επαρκεί ένας μικρός αριθμός εγκαταστάσεων (16 σταθμοί), σε σύγκριση με την αρχική υπόθεση των 39 υποψήφιων σταθμών φόρτισης.