Διερεύνηση και ανάλυση τεχνικών βελτίωσης της ακρίβειας της μεθόδου εντοπισμού PPP με τη χρήση πολλαπλών συστημάτων GNSS - Ψύχας, Δημήτριος - Βασίλειος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Τοπογραφίας. Εργαστήριο Ανώτερης Γεωδαισίας, 2015)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται τη διερεύνηση και ανάλυση των τεχνικών βελτίωσης της ακρίβειας της μεθόδου εντοπισμού PPP (Precise Point Positioning), με χρήση πολλαπλών δορυφορικών συστημάτων εντοπισμού και πλοήγησης GNSS (Global Navigation Satellite Systems). Συγκεκριμένα, εστιάζει στον συνδυασμό δεδομένων παρατηρήσεων από τα πλήρως λειτουργικά (GPS, GLONASS) και αναδυόμενα (Galileo, BeiDou) συστήματα GNSS, προκειμένου να διαπιστωθεί η βελτίωση τόσο στην ακρίβεια προσδιορισμού θέσης όσο και στον χρόνο σύγκλισης των λύσεων στο επίπεδο των 10 ή μερικών εκατοστών. Για τον σκοπό αυτό, έγινε χρήση των ελεύθερα διατιθέμενων δεδομένων του πρόσφατα υλοποιημένου πιλοτικού προγράμματος MGEX (Multi-GNSS Experiment) της Διεθνούς Υπηρεσίας GNSS, καθώς και του ελεύθερου λογισμικού ανοικτού κώδικα RTKLIB.