Σφάλματα και προστασία των DC μικροδικτύων - Καζακόπουλος, Αριστείδης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικής Ισχύος, 2015)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία θίγονται ζητήματα προστασίας των DC μικροδικτύων, παρουσιάζεται το πρότυπο IEC 61660 που αφορά τα ρεύματα βραχυκύκλωσης σε DC βοηθητικές εγκαταστάσεις σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και υποσταθμούς, ενώ εξεταζεται και η αποτελεσματικότητά του στον προσδιορισμό των ρευμάτων βραχυκύκλωσης σε DC δίκτυα διανομής χαμηλής τάσης. Τέλος, παρουσιάζεται μια μέθοδος προσδιορισμού της τοποθεσίας του σφάλματος σε DC μικροδίκτυα και εξετάζεται η αποτελεσματικότητά της.