Αλγόριθμος ελέγχου Φ/Β συστήματος για τήρηση εφεδρείας ισχύος - Σοφιανόπουλος, Θεοφάνης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικής Ισχύος, 2015)
Προκειμένου να είναι δυνατή η αύξηση της διείσδυσης των Φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) εν γένει, οι σύγχρονοι κώδικες των δικτύων επιτάσσουν οι σταθμοί παραγωγής να είναι σε θέση να προσφέρουν επικουρικές υπηρεσίες όπως για παράδειγμα συμβολή στη ρύθμιση της συχνότητας του δικτύου, συμβολή στη ρύθμιση της τάσης του δικτύου κ.α.