Υδατικό αποτύπωμα καλλιέργειας πατάτας στην Κύπρο - Γεωργίου, Δέσποινα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Έργων Υποδομής και Αγροτικής Ανάπτυξης, 2015)
Το 2002, ο όρος του υδατικού αποτυπώματος εισήχθηκε από τους Hoekstra και Hung, για να υπάρχει ένας αξιόπιστος δείκτης χρήσης νερού βασισμένος στην κατανάλωση, ο οποίος να μπορεί να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σε σχέση με τους παραδοσιακούς δείκτες που βασίζονται στον τομέα της παραγωγής. Στην παρούσα διπλωματική, υπολογίστηκε το Υδατικό Αποτύπωμα της καλλιέργειας πατάτας σε τρεις περιοχές της Κύπρου, Λάρνακα, Λεμεσό και Αμμόχωστο. Οι τρεις συνιστώσες του υδατικού αποτυπώματος υπολογίστηκαν με βάση την μεθοδολογία των Hoekstra και Chapagain (2008) και η τέταρτη συνιστώσα υπολογίστηκε με βάση την μεθοδολογία των Ababaei και Etedali (2014). Επίσης, χρησιμοποιήθηκε και η μεθοδολογία του Allen et al. (1998) για τον υπολογισμό της εξατμισοδιαπνοής.