Σχεδιασμός της κατασκευής παραμετρικά ορισμένων σώτρων αυτοκινήτου σε εργαλειομηχανές CNC - Μιχελάκης, Πολύκαρπος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Τεχνολογίας των Κατεργασιών, 2015)
Η παρούσα εργασία έχει ως αντικείμενο τον παραμετρικό σχεδιασμό κατασκευής ορισμένων ζαντών αυτοκινήτου σε εργαλειομηχανές CNC. Παρουσιάζει συνοπτικά τις έννοιες και τα τεχνικά μέσα που απασχολούν το αντικείμενο και ανασκοπεί βιβλιογραφικά τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί γύρω από παρόμοια θέματα. Εξετάζει και περιγράφει ενδελεχώς όλα τα στάδια του σχεδιασμού συγκεκριμένου τύπου ζάντας σε περιβάλλον CAD και καταλήγει στην πλήρη παρουσίαση του τελικού σχεδιαστικού μοντέλου, όσο και των τροποποιήσεων του. Μετά από τη σωστή επιλογή διάφορων ουσιαστικών χαρακτηριστικών και προτεραιοτήτων, σχεδιάζει τη στρατηγική των κατεργασιών σε περιβάλλον CAM. Με στόχο την βελτιστοποίηση περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια, κάθε στάδιο και βήμα των κατεργασιών και αναζητά τα σωστά δεδομένα, εργαλεία και συνθήκες κατεργασιών. Στη συνέχεια, καταδεικνύει το πιο αποτελεσματικό και αποδοτικό -σε χρόνο και ενέργεια- φασεολόγιο, όπως προκύπτει μετά από δοκιμές και ανάλυση. Αφού αναφέρει πλήρως και αναλυτικά τις συνθήκες κοπής κάθε φάσης, όπως και τους συνολικούς χρόνους των κατεργασιών, καταλήγει σε μια ακριβή εικονική κατασκευή της ζάντας. Στο τέλος, καταθέτει αναλυτικά συμπεράσματα και αξιολόγηση για κάθε τομέα της κατασκευής που μελέτησε.