Στην κοιλάδα του Σπερχειού: (ανα)βιώνοντας το αγροτικό τοπίο - Λέντα, Φωτεινή (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικής Γλώσσας, Επικοινωνίας και Σχεδιασμού, 2015)
Μέσα από την συγκεκριμένη διπλωματική εργασία διαμορφώνεται ένα γενικότερο σενάριο δράσης που στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό του αγροτικού τοπίου, ως χώρο ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων και συμμετοχής σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται η δημιουργία ενός αγροτουριστικού κέντρου, με απλές ξύλινες κατασκευές, ικανού να φιλοξενήσει επισκέπτες αλλά και παραγωγικές δραστηριότητες, μέσα σ' ένα εκπαιδευτικό αγρόκτημα. Η περιοχή μας εντοπίζεται στη Φθιώτιδα, στο κέντρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και ο χαρακτήρας της καθορίζεται άμεσα από τον Σπερχειό ποταμό, ο οποίος διαμορφώνει τις χρήσεις γης της περιοχής σε αγροτικές και συμβάλλει στη δημιουργία φυσικού περιβάλλοντος με ιδιαίτερη περιβαλλοντική αλλά και αισθητική αξία.