Ανάπτυξη λογισμικού για την καταγραφή δεδομένων χρήσης ενέργειας στον κτιριακό τομέα - Ζυγογιάννης, Μάριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων, 2015)
Η κατανάλωση ενέργειας που οφείλεται στον κτιριακό τομέα αποτελεί στις μέρες μας ένα σημαντικό μέρος του ενεργειακού ζητήματος. Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ο συγκεκριμένος τομέας καταλαμβάνει το 40% και το 36% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας [1][2]. Δεδομένης της ανησυχίας για τα ενεργειακά αποθέματα του πλανήτη καθώς και του προβληματισμού για τις περιβαλλοντικές συνέπειες, η ανάγκη για την ανάπτυξη δράσεων βελτίωσης της κατάστασης γίνεται επιτακτική.