Διαμορφωσιμότητα δοκιμίων κράματος αλουμινίου ΑΑ 2024-Τ3 υπό συνθήκες διακονικού εφελκυσμού. - Υφαντής, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Τεχνολογίας των Κατεργασιών, 2014)
Σκοπός αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη του διαξονικού εφελκυσμού στην περίπτωση της υδραυλικής δοκιμής συμπίεσης. Στη συνέχεια γίνεται μια συνοπτική περιγραφή των κεφαλαίων της διπλωματικής εργασίας. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια γενίκη παρουσίαση του διαξονικού εφελκυσμού καθώς επίσης και της εντατικής και παραμορφωσιακής κατάστασης που αναπτύσσονται κατά τη δοκιμή αυτή. Αναφέρονται επίσης τα κριτήρια ροής σε ανισότροπα υλικά. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μια παρουσίαση της διάταξης που χρησιμοποιείται για τη δοκιμή του διαξονικού εφελκυσμού, καθώς και των μετρητικών οργάνων που χρησιμοποιούνται για την λήψη των μετρήσεων. Επίσης γίνεται παρουσίαση του λογισμικού που χρησιμοποιείται για την λήψη των μετρήσεων. Στο τρίτο κεφάλαιο αναφερόμαστε, στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε για την δοκιμή της διάταξης πριν την έναρξη εκτελέσεως των πειραμάτων, καθώς και στην συντήρηση της διάταξης. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι πειραματικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν και οι μετρήσεις. Στο πέμπτο κεφάλαιο παραθέτουμε τα συμπεράσματα των πειραμάτων. Στο παράρτημα της διπλωματικής εργασίας παρουσιάζονται τα διαγράμματα των μετρήσεων, ένα άρθρο του Hill R. μια πιο φιλική προς το χρήστη μορφή κριτηρίου διαρροής, η ανάλυση του κριτηρίου διαρροής (m-criterion) και φωτογραφίες των παραμορφωμένων δοκιμίων. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Καθηγητή κ. Δ. Μανωλάκο για την ανάθεση και τη βοήθεια του στην εκπόνηση της παρούσας διπλωματικής εργασίας.