Εθνικός Δρυμός Σουνίου - ένα ανοιχτό μουσείο - Δεληδήμου, Ουρανία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, 2015)
Ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου αποτελεί μία από τις πλουσιότερες περιοχές της Αττικής σε ιστορικό, γεωλογικό και τοπιακό ενδιαφέρον. Εκεί βρίσκεται ο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος των μεταλλείων εξόρυξης αργύρου, βασική πηγή πλούτου της αττικής γης. Εγχείρημα της εργασίας είναι να ερευνήσει το δυναμικό της περιοχής σε ιστορικά μνημεία, σημεία γεωλογικού ενδιαφέροντος και πανοραμικών θεάσεων και να ορίσει ένα δίκτυο μεταξύ τους, ένα υπαίθριο μουσείο για το πνεύμα και την ιστορία του τόπου. Πάνω σε αυτό το δίκτυο, μελετώνται ειδικότερα τρία σημεία τα οποία συνοψίζουν τους βασικούς παράγοντες που καθόρισαν την εξέλιξη του τόπου, τη γη, τον ανθρώπινη εργασία και την πνευματική διάνοια. Έτσι, οργανώνεται μια αφήγηση στον χώρο και τον χρόνο που επιχειρεί να δώσει φώς όχι μόνο στο μεγαλειώδες αποτέλεσμα των αρχαίων μεταλλείων αλλά και στο ευρύτερο υπόβαθρο που συντέλεσε στην σύνθεσή του.