Διαδρομές Μύησης στην Ελευσίνα - Τσιρέπα, Αικατερίνη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, 2015)
Στη προσπάθειά μας να εντάξουμε τα δρώμενα με οργανωμένο τρόπο ως σχεδιαστικό εργαλείο στον αστικό χώρο, επιλέγουμε τη πόλη της Ελευσίνας, η οποία αποτελεί γόνιμο έδαφος για να καρποφορησει το άνθος του πολιτισμού και της δημιουργικότητας. Η αναγέννηση της πόλης τους καλοκαιρινούς μήνες μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται, αντικαθιστά το έρημο τοπίο κυρίως του παραλιακού μετώπου που επικρατεί το χειμώνα και τα δρώμενα έρχονται να συγκροτήσουν ένα διαφορετικό χαρακτήρα της πόλης. Με αυτή τη διττή έκφραση της πόλης, συνδέσαμε το μύθο tτης θεάς Δήμητρας και της Κόρης της, που διαδραματίζεται στην Ελευσίνα και συμβολίζει την επανάληψη της ζωής στις δύο πλευρές της γης. Έτσι το σενάριο παρέμβασής μας βασίστηκε σε αυτά τα ισχυρά δίπολα του μύθου, νοηματοδοτώντας δύο διαδρομές στον αστικό ιστό, που με τη σειρά τους συνδέονται με τα Μικρά και Μεγάλα Ελευσίνια Μυστήρια και τους συμβολισμούς που αυτά περιείχαν. Στις απολήξεις των δύο αυτών διαδρομών διαμορφώνουμε χώρους φιλόξενους που θα υποδεχτούν δρώμενα, με κύρια έμφαση στο τμήμα του παραλιακού μετώπου που διαμορφώνουμε όπου επιχειρούμε ένα σβήσιμο της πόλης προς τη θάλασσα και μία ομαλή μετάβαση από το σκληρό υλικό της πόλης στο ρευστό και εφήμερο τοπίο του φυσικού στοιχείου του νερού. Επιδιώκουμε το στοιχείο της φύσης να διαβρώσει τις σκληρές επιφάνειες της πόλης και γιαυτό δημιουργούμε εσοχές σαν αυτές να έχουν προκύψει λόγω της φθράς από το νερό. Τέλος, διερευνούμε πως τα δρώμενα μπορούν να διαχυθούν στη πόλη μέσα από ένα διαδραστικό σύστημα από αισθητήρες.