Αναζητώντας το σύγχρονο πλάνητα - Κασιμάτη, Ευθυμία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2015)
Η συγκεκριμένη εργασία αποτελεί μια μελέτη πάνω στην αναδυόμενη έννοια της υβριδικής πόλης. Συγκεκριμένα, εξετάζει τη σύνδεση μεταξύ του πλάνητα (flâneur), ως σύμβολο της νεοτερικότητας όπως τον όρισε ο Baudelaire στα μέσα του 19ου αι, με τη μεταγενέστερη ψηφιακή του εκδοχή, γνωστή ως κυβερνοπλάνητα, όπως παρουσιάστηκε μέσα από διάφορες θεωρήσεις κατά τη δεκαετία του ‘90. Βασική πρόθεσης της εργασίας είναι να σκιαγραφήσει το σύγχρονο πλάνη, ο οποίος περιηγείται στις υβριδικές πόλεις του 21ου αι.