Ρύθμιση τάσης με ΣΑΤΥΦ σε δίκτυα με διεσπαρμένη παραγωγή - Γκιάτης, Ανδρέας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικής Ισχύος, 2015)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζεται ο έλεγχος ρύθμισης τάσης σε παρουσία και μη διεσπαρμένης παραγωγής μέσω μετασχηματιστών ΣΑΤΥΦ. Εξετάστηκαν δύο βασικές κατηγορίες μεθόδων ρύθμισης της τάσης, ο τοπικός και ο συντονισμένος έλεγχος. Και οι δύο τρόποι αποσκοπούν στη σωστή ρύθμιση τάσης στους ζυγούς του δικτύου με διαφορετικό τρόπο χειρισμού. Στην παρούσα εργασία επικράτησε ο τοπικός τρόπος στον οποίο δεν έχουμε τηλεπικοινωνιακά μέσα μεταξύ των διαφόρων συσκευών ρύθμισης τάσης τα οποία θα ήταν και ακριβά και δύσκολα να εγκατασταθούν.