Η Σχεδιαστική Ιδεολογία στην Κατασκευή του Ανθρωπίνου Σώματος: 'Frankenstein, ή ο Σύγχρονος Προμηθέας' - Βογιατζάκη, Δήμητρα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2015)
Η παρούσα έρευνα χρησιμοποιεί το έργο της Mary Shelley «Frankenstein,ή ο Σύγχρονος Προμηθέας» (Α’έκδοση:Λονδίνο 1818) ως μέσο για τη διερεύνηση της σχεδιαστικής ιδεολογίας στο σχεδιασμό του ανθρώπινου σώματος.Ως σχεδιασμό του ανθρώπινου σώματος ορίζουμε τη στοχαστική ή έμπρακτη επίλυση συνθετικών προβλημάτων που αφορούν στη μεταβολή της δομής και μορφής ενός δεδομένου σώματος ή ενός συνόλου σωμάτων του γένους των ανθρώπων.