Λαμπτήρες τεχνολογίας μαγνητικής επαγωγής μια κριτική θεώρηση - Καμπόλη, Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων, 2015)
Στη σημερινή εποχή, το κράτος, οι επιχειρήσεις και ο καθένας ατομικά παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον σχετικά με τις μεθόδους εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας. Εξαιτίας του γεγονότος ότι ένα μεγάλο ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνεται στο φωτισμό, οι επιστήμονες αναζητούν νέους ευφυείς τρόπους μείωσης της κατανάλωσης της ενέργειας σε αυτόν τον τομέα. Μια λύση για ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον φωτισμό αποτελούν οι λαμπτήρες μαγνητικής επαγωγής. Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας αποτελεί η λεπτομερής περιγραφή αυτών των λαμπτήρων. Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας, γίνεται μια εισαγωγή σε βασικές έννοιες φωτισμού, όπως η όραση, τα θεμελιώδη φωτομετρικά μεγέθη και άλλα χαρακτηριστικά μεγέθη των συστημάτων φωτισμού. Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στους λαμπτήρες άνευ ηλεκτροδίων, μια υποκατηγορία των οποίων αποτελούν και οι λαμπτήρες μαγνητικής επαγωγής. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφεται περιληπτικά ο σκοπός της διπλωματικής εργασίας. Το τρίτο κεφάλαιο είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένο στη λειτουργία, στα χαρακτηριστικά και τέλος στη φθορά των λαμπτήρων μαγνητικής επαγωγής. Στο τέταρτο κεφάλαιο, παρουσιάζονται τα συμπεράσματα από τη βιβλιογραφική έρευνα. Τέλος, στο πέμπτο κεφάλαιο περιέχεται η βιβλιογραφία της διπλωματικής εργασίας.