Το θεμελιώδες θεώρημα της άλγεβρας από τη σκοπιά της αλγεβρικής τοπολογίας - Χούτος, Σωτήρης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Μαθηματικών, 2015)
Εισαγωγή στο αντικείμενο της Αλγεβρικής Τοπολογίας με τελικό σκοπό την απόδειξη του Θεμελιώδους Θεωρήματος της Άλγεβρας. Δίνεται σύντομη ιστορική αναδρομή σχετικά με το Θεώρημα και αναφέρεται μία εφαρμογή του στην Αστροφυσική.