Εγγυημένα στεγαστικά δάνεια και διαδικασίες πρόσβασης στην κατοικία. Η εμπειρία των ελληνικών πόλεων - Γαβαλά, Άννα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2014)
Αντικείμενο ενασχόλησης της παρούσας εργασίας αποτελεί η διαδικασία μετασχηματισμού του παραδοσιακού ρόλου της αγοράς κατοικίας στην Ελλάδα μετά την είσοδο του τραπεζικού δανεισμού στις συναλλαγές για την απόκτηση ακίνητης περιουσίας. Διαπίστωση της εργασίας αποτελεί η ιδέα ότι στα πλαίσια της κρίσης, των δημοσιονομικών πολιτικών που τη συνοδεύουν και της αύξησης του ιδιωτικού χρέους, η κατοικία που αποτέλεσε σταθεροποιητικό παράγοντα και δικλείδα ασφαλείας απέναντι σε ιστορικά οικονομικά και πολικά αδιέξοδα έχει εγκλωβίσει στο εσωτερικό της πληθώρα ιδιοκτητών εκθέτοντας τους στον κίνδυνο απώλειας των δικαιωμάτων τους. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η προστατευτική πολιτική απέναντι στη μικροιδιοκτησία -δομικό παράγοντα συγκρότησης της νεοελληνικής πόλης - εμφανίζει ρωγμές και τάσεις συρρίκνωσης.