Βλέπειν και βλέπεσθαι - στην πόλη και τον κινηματογράφο - Καρατζούνη, Ουρανία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2014)
Αντικείμενο της έρευνας αποτελεί η εμπειρία του ατόμου στο εφήμερο πλέον ορατό σύμπαν, όπως αυτή βιώνεται από τον αστό της μητρόπολης μέσω της άμεσης ή της έμμεσης επαφής του με τον τεχνολογικό πολιτισμό, καθώς ο τρόπος παραγωγής της εν λόγω εμπειρίας ανάμεσα στη γρήγορη μεταβολή και αλληλοανάμειξη των εικόνων. Το ερευνητικό πεδίο αφορά στην εικόνα και στους τρόπους που αυτή εμφανίζεται μέσα από τα media, τα νέα μέσα της φωτογραφίας & του κινηματογράφου.