Κοινωνικές αντιστάσεις στο Λεκανοπέδιο στους δημόσιους και ελεύθερους χώρους (2000-2013). Μελέτη περίπτωσης : παράκτιο μέτωπο Σαρωνικού (Πειραιάς και Ελληνικό) - Πρέντου, Πολυξένη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2014)
Αντικείμενο μελέτης της διπλωματικής εργασίας αποτελούν οι κοινωνικές αντιστάσεις, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση ελεύθερων δημόσιων χώρων, που αναπτύσσονται στο Λεκανοπέδιο της Αθήνας από τη δεκαετία του 2000 μέχρι και το 2013. Η εργασία προσεγγίζει το σύνολο των κοινωνικών αντιστάσεων που δρουν, ή έδρασαν, στο Λεκανοπέδιο από το 2000 μέχρι σήμερα, και τις αναλύει ως προς τις θεματικές των διεκδικήσεων τους και τους τρόπους συντονισμού και δικτυώσεων μεταξύ τους. Επικεντρώνεται, στη συνέχεια, σε δύο περιοχές μελέτης στο παράκτιο μέτωπο του Λεκανοπεδίου, τον Πειραιά και το Ελληνικό. Σε κάθε μία από τις δύο περιοχές μελέτης, καταγράφονται οι δράσεις των συλλογικοτήτων και κινήσεων πολιτών, τοπικής ή ευρύτερης εμβέλειας, καθώς και οι κάθε φορά «απειλές», σχεδιασμοί και προτάσεις, που προκαλούν αυτές τις δράσεις. Η εργασία αναδεικνύει -παρά τις ιδιαιτερότητες της κάθε μίας μελέτης περίπτωσης- ότι οι κοινωνικές αντιστάσεις αποτελούν ένα υπολογίσιμο μέγεθος, έναν υπολογίσιμο παράγοντα προάσπισης και υπεράσπισης δημόσιων αγαθών και του δημόσιου χαρακτήρα των ελεύθερων χώρων.