Σύγκριση μεθόδων επεξεργασίας μετρήσεων GNSS για την ανίχνευση μετακινήσεων. Εφαρμογή στον κόλπο Λαγανά στη Ζάκυνθο - Κατσαρός, Διονύσιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Τοπογραφίας. Εργαστήριο Γενικής Γεωδαισίας, 2015)
Αντικείμενο της συγκεκριμένης διπλωματικής εργασίας αποτελεί η σύγκριση μεθόδων επεξεργασίας δορυφορικών παρατηρήσεων για την ανίχνευση πιθανών μετακινήσεων. Οι μεθοδολογίες αυτές εφαρμόστηκαν στο τριδιάστατο δίκτυο ελέγχου μετακινήσεων που ιδρύθηκε στην περιοχή του κόλπου Λαγανά στη Ζάκυνθο. Σκοπός της συγκεκριμένης μελέτης ήταν η ανίχνευση πιθανών μετακινήσεων στον κόλπο του Λαγανά, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που επικρατεί στην συγκεκριμένη περιοχή του Ιονίου.