Ανασκόπηση της ενεργειακής πολιτικής και διερεύνηση του ρόλου των ΑΠΕ στις Σκανδιναβικές Χώρες - Μαντουδάκη, Γεωργία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων. Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης, 2014)
Η ενεργειακή πολιτική των Σκανδιναβικών χωρών( Σουηδία, Νορβηγία, Δανία και Φινλανδία) κυρίως στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα μέτρα και οι νόμοι που έχουν θεσπιστεί ξεκινούν από τη δεκαετία του 1970 μετά την πετρελαϊκή κρίση. Βασικός στόχος είναι να καταδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο αυτά τα μέτρα ξεκίνησαν και εφαρμοστήκαν με επιτυχία για τις χώρες αυτές αλλά και τις ανέδειξαν ως χώρες πρότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο.