Αξιολόγηση ενζυμικού πολυμερισμού για σύνθεση πολυ(ηλεκτρικού βουτυλεστέρα) σε σύστημα Θερμοβαρυμετρικής Ανάλυσης (TGA) - Παπουτσάνη, Χριστίνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών (IV). Εργαστήριο Τεχνολογίας Πολυμερών, 2015)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η αξιολόγηση της ενζυμικής σύνθεσης του αλειφατικού βιοαποικοδομήσιμου πολυ(ηλεκτρικού βουτυλεστέρα) (PBS) σε σύστημα θερμοβαρυμετρικής ανάλυσης (TGA). Ως αρχικά μονομερή χρησιμοποιήθηκαν η 1,4-βουτανοδιόλη και ο δι-αιθυλεστέρας του ηλεκτρικού οξέος.