Διαμόρφωση Σχεδίου Ασφάλειας Νερού Στο Υδροδοτικό Σύστημα της Πόλης Αμαλιάδας - Πασβούρης, Γεώργιος Ε. (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος. Εργαστήριο Υγειονομικής Τεχνολογίας, 2014)
Η παραγωγή ασφαλούς πόσιμου νερού και η προστασία της υγείας του καταναλωτή πρέπει να αποτελεί τη βασική επιδίωξη σε ένα υδροδοτικό σύστημα. Όλοι όσοι ασχολούνται με τη διαχείριση του πόσιμου νερού από την πηγή μέχρι και την κατανάλωση, συμβάλλουν και επηρεάζουν σημαντικά στη διατήρηση της ασφάλειάς του. Η πιο αποτελεσματική προσέγγιση στην παρεμπόδιση και στον έλεγχο των δυνητικών κινδύνων που απειλούν το νερό και κατ’ επέκταση τη δημόσια υγεία είναι η εφαρμογή του συστήματος Σχεδίου Ασφάλειας Νερού (Σ.Α.Ν.) σε ένα υδροδοτικό σύστημα.