Προσομοίωση της επίδρασης των ατελειών στη μηχανική απόκριση του γραφενίου - Σπανού, Έλενα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών, 2014)
Σκοπός της εργασίας είναι η μελέτη της επίδρασης τυχαίων ατελειών (κενών πλεγματικών θέσεων-vacancies) στη μηχανική απόκριση του γραφενίου. Συγκεκριμένα, υπολογίζουμε τα διαγράμματα τάσης παραμόρφωσης, το μέτρο ελαστικότητας και το λόγο Poisson για εφελκυσμό μονού φύλλου γραφενίου κατά την zigzag και την armchair διεύθυνση, για μια σειρά ποσοστών ατελειών, εκτελώντας μοριακή δυναμική (MD). Υπολογίστηκε πως το μέτρο ελαστικότητας είναι κοινό και φθίνει γραμμικά με την αύξηση ατελειών και για τις δύο εφελκυστικές κατευθύνσεις. Ο εφελκυσμός κατά την armchair διεύθυνση επιδεικνύει μεγαλύτερες παραμορφώσεις για τα ίδια φορτία.