Τεχνική σχεδίαση Φ/Β πάρκου - Γκιρίτη, Ελισάβετ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2015)
Στόχος της συγκεκριμένης εργασίας είναι η παρουσίαση της διαδικασίας μελέτης ενός Φ/Β πάρκου των 5MWp. Οι φάσεις που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να φτάσουμε στο τελικό αποτέλσμα , είναι διακριτές και προκαθορισμένες. Αρχικά, γίνεται η συγκεντρωση του απαραίτητου υλικού, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς το υπό κατασκευή έργο και αναφέρεται τόσο στα τεχνικά χαρακτιριστικά του όσο και στο νομικό πλαίσιο που το συνοδεύει . Στη συνέχεια προβαίνουμε στην διαστασιολόγηση του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί και αφότου βεβαιωθούμε πως η λύση που θα ακολουθήσουμε είναι η βέλτιστη από οικονομικής και τεχνικήςαπόψεως, προβαίνουμε στην φάση του σχεδιασμού. Η παρουσίαση των μελετών γίνεται με την βοήθεια εξειδικευμένου λογισμιού, βάσει διεθνών προτύπων και συμβόλων.