Μηχανές Vuilleumier Ελευθέρων Εμβόλων - Ραβαζούλας, Φώτιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας, 2015)
Στην παρούσα εργασία εξετάζονται οι λειτουργικές επιδόσεις και δυνατότητες των αντλιών θερμότητας Vuilleumier που εφαρμόζουν το σύστημα ελευθέρων εμβόλων. Για τον σκοπό αυτό παρουσιάζονται διάφορες πειραματικές μηχανές των οποίων τα λειτουργικά χαρακτηριστικά εξετάζονται τόσο μέσω μαθηματικών μοντέλων, όσο και μέσω πειραματικών μετρήσεων. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν τις ικανοποιητικές προοπτικές των μηχανών Vuilleumier ελευθέρων εμβόλων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω εμπορική και οικονομική ανάπτυξη τους.