Διερεύνηση των συνθηκών ευστάθειας μέσω της διενέργειας παραμετρικών αναλύσεων σε επιχώματα του Αυτοκινητοδρόμου ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ - Νταλάκου, Κωνσταντίνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών. Τομέας Γεωλογικών Επιστημών. Εργαστήριο Γεωλογίας, 2015)
Σκοπός αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι η διερεύνηση των συνθηκών ευστάθειας των επιχωμάτων, άοπλων και οπλισμένων, με την πραγματοποίηση παραμετρικών αναλύσεων. Το μοντέλο του επιχώματος που επιλύεται είναι πραγματικό και βρίσκεται στη Χ.Θ. 164+950-165+270 της χάραξης της Ιόνιας Οδού. Πραγματοποιήθηκαν παραμετρικές αναλύσεις που αφορούν τα υλικά πλήρωσης του επιχώματος, τον τρόπο διάταξης και το μήκος του οπλισμού. Το υπολογιστικό πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε για την διερεύνηση των συνθηκών ευστάθειας των προσομοιωμάτων, είναι το Plaxis 2D. Το Plaxis 2D είναι ένα πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων που βρίσκει εφαρμογή σε γεωτεχνικά έργα.