Η "γειτονιά των κενών" vs " τα κενά της γειτονιάς": Γεωγραφική ανάλυση προτύπων χωροθέτησης ενεργών και ανενεργών επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας - Πάτσιου, Σοφία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, 2014)
Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η διερεύνηση της χωροθέτησης των οικονομικών δραστηριοτήτων στο κέντρο της πόλης της Αθήνας και η ανίχνευση τυχόν συσχετίσεων και προτύπων γειτνίασης μεταξύ συγκεκριμένων εμπορικών δραστηριοτήτων και των κενών καταστημάτων που καταμετρήθηκαν στην περιοχή.