Συστήματα επεξεργασίας θαλασσίου έρματος - Αγγελιδάκη, Αντωνία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Μελέτης Πλοίου και Θαλάσσιων Μεταφορών, 2015)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία εξετάζεται η ανάγκη για διαχείριση του θαλασσίου έρματος των πλοίων, για την αποφυγή των κινδύνων που προκαλούν οι διάφοροι οργανισμοί που μεταφέρονται μέσα στο θαλάσσιο έρμα, ως προς την οικολογία, την οικονομία και την ανθρώπινη υγεία.