Αυτοσχεδιασμός, σχολή θεατρικού αυτοσχεδιασμού στο Μεταξουργείο - Χριστοδουλάκη, Ευαγγελία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, 2015)
Ο αυτοσχεδιασμός (improvisation) βασίζεται στην ικανότητα του να ζεις την κάθε στιγμή και να επηρεάζεσαι από αυτήν. Είναι μια τέχνη που χαρακτηρίζεται από προσαρμοστικότητα και δημιουργικότητα με αφορμή ένα στιγμιαίο ερέθισμα. Η επιδεξιότητα που αποκτά κανείς μέσω του αυτοσχεδιασμού έχει πάρα πολλές εφαρμογές και στη ζωή μας, πέραν της θεατρικής σκηνής. Διδάσκει τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη, την αξιοποίηση της κάθε στιγμής χωρίς προβληματισμούς για το πριν ή το μετά και την αντιμετώπιση των προσωπικών φόβων. Στόχος της αυτοσχεδιαστικής διαδικασίας είναι η εγρήγορση της σκέψης, η ενίσχυση του αυθορμητισμού, της αυτοπεποίθησης, της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της αίσθησης χιούμορ. Μαθαίνει κανείς να αντιμετωπίζει το φόβο της αποτυχίας, να γελά συχνότερα και να παίζει, να ακούει και να παρατηρεί τον κόσμο που τον περιβάλλει, αλλά και να αντιμετωπίζει και να προσαρμόζεται με ταχύτητα σε απρόσμενες και άγνωστες συνθήκες. Ο τρόπος σχεδιασμού της σχολής θεατρικού αυτοσχεδιασμού έγινε με μετάφραση των αρχών του αυτοσχεδιασμού σε αρχιτεκτονικά μοντέλα τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν ως αρχιτεκτονικά συνθετικά εργαλεία. Τα μοντέλα που προέκυψαν από την ανάλυση των αρχών αυτών αφού πήραν τρεις διαστάσεις χρησιμοποιήθηκαν ως το κύριο εργαλείο για τον σχεδιασμό του κτιρίου του αυτοσχεδιασμού.