Εκπαιδευτικό Εργαστήρι στο Πέραμα - Ματθαίου, Δανάη - Δήμητρα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, 2015)
Η διπλωματική εργασία αφορά στη μελέτη ενός εκπαιδευτικού εργαστηριού, με συμπληρωματικές πολιτιστικές λειτουργίες, στο Πέραμα. Στόχος της μελέτης είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η αναβάθμιση του δήμου μέσω του συγκεκριμένου έργου. Ο τόπος επέμβασης είναι η περιοχή των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, καθώς φάνηκε να αποτελεί το πιο προβληματικό σημείο του δήμου. Η επιλογή της χρήσης έγινε με βάση τα κοινωνικά δεδομένα και τις ανάγκες της περιοχής. Ο χώρος που προτείνεται αποτελείται από τρία μέρη με διαφορετικό χαρακτήρα. Το πρώτο της εκπαίδευσης με εργαστήρια μαγειρικής και μικροκατασκευών , το δεύτερο εκείνο με τον πιο δημόσιο χαρακτήρα που περιλαμβάνει μία βιβλιοθήκη, ένα καφέ και ένα αμφιθεατρικό χώρο που θα εξυπηρετεί τόσο τους σπουδαστές όσο και ολόκληρο το δήμο για εκδηλώσεις και τέλος ένα πιο ανεξάρτητο κομμάτι εκείνο του πωλητηρίου των προϊόντων που θα παράγοντα από τους σπουδαστές. Σκοπός είναι ο χώρος να λειτουργεί σαν πέρασμα, έτσι ο κτιριακός όγκος διαμορφώνεται μέσω των εξωτερικών διαδρομών με αποτέλεσμα ο περιβάλλοντας να γίνεται κτίριο και το κτίριο περιβάλλοντας.