Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Χαλάνδρι - Ιωαννάτου, Ευανθία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, 2014)
Η μελέτη του σχεδιασμού μιας δημοτικής βιβλιοθήκης στα πλαίσια της διπλωματικής εργασίας, σχετίζεται με την προσπάθεια επίλυσης των ζητημάτων που αφορούν στον σχεδιασμό ενός δημόσιου κτιρίου μικρής κλίμακας, μέσα από την εφαρμογή φυσικών υλικών, όπως το ξύλο, στην κατασκευή του. Τέτοια ζητήματα είναι ο σχεδιασμός ενός κτιρίου ανοιχτού στους κατοίκους της περιοχής, ικανού να λειτουργεί ως πυκνωτής ποικίλων δραστηριοτήτων και λειτουργιών και να εξυπηρετεί ανάγκες όπως η πληροφόρηση, η εκπαίδευση, η κοινωνικοποίηση και η ψυχαγωγία. Η επιλογή του ξύλου ως βασικού υλικού δόμησης αφορά σε μια προσπάθεια χρησιμοποίησης στην κατασκευή ενός βιώσιμου, φυσικού υλικού, που απαιτεί μειωμένη ενέργεια για την παραγωγή του, ενώ ταυτόχρονα κρατά δεσμευμένο το διοξείδιο του άνθρακα χωρίς να το αποδίδει πίσω στην ατμόσφαιρα, συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής. Μια επιλογή και κατασκευαστική, όχι άσχετη βέβαια και από την ίδια τη μορφή του τελικού κτιρίου. Ως περιοχή επέμβασης επιλέγεται το Χαλάνδρι. Ένας πολύ μεγάλος δήμος με αυξημένες ανάγκες για ένα κτίριο που θα μπορέσει να καλύψει το κενό ενός επαρκούς χώρου βιβλιοθήκης ταυτόχρονα με άλλους χώρους πολιτισμού, εμπορίου και φυσικά ανοιχτών ελεύθερων δημόσιων χώρων. Το κτιριολογικό πρόγραμμα της πρότασης περιλαμβάνει χώρους καταστημάτων, καφετέρια, αμφιθέατρο, στούντιο ηχογράφησης, παιδική βιβλιοθήκη, βιβλιοθήκη ενηλίκων, εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών και αναγνωστήρια, αποθήκες, και υπόγειο παρκινγκ.