Θεωρήματα σταθερού σημείου, τελεστές μονότονου τύπου κι εφαρμογές - Καλλίτση, Εύα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Μαθηματικών, 2015)
Στην εργασία αυτή παρουσιάζονται αρχικά οι βασικές ιδιότητες των χώρων Sobolev. Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα κυριότερα θεωρήματα σταθερού σημείου (Banach, Brower, Schauder) , καθώς και μία εφαρμογή του σταθερού σημείου του Schauder. Στο τελευταίο κεφάλαιο δίνονται οι ορισμοί των μονότονων και ψευδομονότονων τελεστών, δίνονται οι κυριότερες ιδιότητές τους και αποτυπώνεται η χρήση τους σε συγκεκριμένες εφαρμογές και θεωρήματα.