Διατάξεις νανοσωματιδίων και νανοσωλήνων άνθρακα - Καραδήμας, Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Φυσικής, 2014)
Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με την κατασκευή και και τη διερεύνηση των χαρακτηριστικών αισθητήρων παραμόρφωσης, υποστρωμάτων πυριτίου και Printed Circuit Boards με νανοσωλήνες άνθρακα. Βασικό μέλημα αποτελεί η εύρεση ενός κατάλληλου δικτύου νανοσωλήνων, με το οποίο θα πετύχουμε την καλύτερη απόδοση για την ανίχνευσηπαραμορφώσεων.