Η ανάπτυξη των κοινόχρηστων ποδηλάτων στην περιφέρεια Αττικής - Σερίφης, Απόστολος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2015)
Η παρούσα Διπλωματική Εργασία διερευνά το μέτρο εφαρμογής των κοινόχρηστων ποδηλάτων στην περιφέρεια Αττικής. Ταυτόχρονα εξετάζονται με κατάλληλη δημοσκόπηση μέσω Διαδικτύου οι απόψεις των δημοτών έτσι ώστε να ελεγχθεί η επιτυχία του συστήματος και να εντοπιστούν προβλήματα που δυσκολεύουν την λειτουργία του. Η εργασία περιλαμβάνει 3 ενότητες : Στη πρώτη περιλαμβάνονται πληροφορίες για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά το ποδήλατο σε Ευρώπη και Ελλάδα. Επίσης γίνεται ανάλυση για τα συστήματα αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων, δηλαδή για την εγκατάσταση, την λειτουργία τους και το κόστος εγκατάστασης και συντήρησης. Παρέχονται οδηγίες και κριτήρια σχεδιασμού του δικτύου και των σταθμών ενοικίασης. Στη δεύτερη προτείνεται και αναλύεται ένα ερωτηματολόγιο που διερευνά τις απόψεις των δημοτών και αξιολογούνται οι απαντήσεις. Στη τρίτη σχολιάζονται τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης και εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα για τον ορθότερο σχεδιασμό των θέσεων των σταθμών ενοικίασης των κοινόχρηστων ποδηλάτων.