Η Εμβύθιση και η κατασκευή του ανοικείου - Ντεμιιάχα, Νόρα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2015)
Ψευδαισθητικές / εικονικές πραγματικότητες κάθε είδους είναι όλο και πιο σημαντικές στον κόσμο που ζούμε. Η παρούσα έρευνα θα εξετάσει τις διαφορές και τις ομοιότητες της πραγματικότητας και της εικονικής πραγματικότητας με κέντρο βάρους τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται η εμβύθιση του επισκέπτη / παρατηρητή σε αυτές. Θα μελετήσει τον πραγματικό χώρο προκειμένου να διαπιστώσει ποια είναι τα στοιχεία που μας έλκουν σε αυτόν και με ποιο τρόπο εμβυθιζόμαστε σε αυτόν και, έπειτα στην αναπαράσταση του στον εικονικό χώρο. Θα αναζητήσει εκείνα τα χαρακτηριστικά της εικονικής πραγματικότητας, που της επιτρέπουν να κινητοποιεί τη σκέψη καθώς και ένα πλήθος συναισθημάτων. Εν τέλει θα εστιάσει στην αυξανόμενη συμπλοκή της πραγματικότητας με την εικονική πραγματικότητα, καθώς και το αίσθημα του ανοίκειου που μπορεί να δημιουργήσει η συμπλοκή αυτή λόγω του κενού σημασίας που δημιουργείται με την αποξένωση της εικονικής πραγματικότητας από τα συγκείμενά της και τη μετατροπή της σε ένα απόσπασμα στο οποίο είναι αδύνατον να δοθεί νόημα. Η εξέταση του ζητήματος αυτού θα γίνει τόσο με θεωρητική ανάλυση, όσο και με την οπτικοποίηση των υποθέσεων εργασίας με συγκεκριμένα πειραματικά projects.