Αρχιτεκτονική και ολοκληρωτικά καθεστώτα : η "αόρατη" πόλη των Τιράνων - Παναγιώτη, Ίνα (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2015)
Αντικείμενο της εργασίας είναι η διερεύνηση, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, των σχέσεων, των μεθόδων αλλά και του βαθμού κατά τον οποίο τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και ειδικότερα το ιδιότυπο κομμουνιστικό καθεστώς του Enver Hoxha στην Αλβανία, χρησιμοποιούν την Αρχιτεκτονική, την Πολεοδομία και την Χωροταξία για την προβολή της ισχύος τους, στον χώρο της πόλης και τον μετασχηματισμό της κοινωνίας εντός των «νέων», αυτών, χώρων. Η προσοχή και η ανάλυση επικεντρώνονται στον πολεοδομικό μετασχηματισμό των 10ετιών 1960-1970, μετασχηματισμός, ο οποίος επισυνέβη στην πόλη των Τιράνων. Επελέγησαν τρεις χώροι, η κεντρική Πλατεία Σκεντερμπέη (Sheshi Skenderbej), το Μεγάλο Βουλεβάρτο και το Μέγαρο του Πολιτισμού. Ο αστικός ιστός της πόλης, μετασχηματίσθηκε σύμφωνα με την βούληση του καθεστώτος εις τρόπον ώστε, να λειτουργήσει ως η μήτρα δημιουργίας του «νέου ανθρώπου».