Σύνθεση 7-γερανυλοξυ-κουμαρινών με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση και εγκλεισμός αυτών σε νανοσωματίδια βιοδιασπώμενου πολυμερούς - Γαλάνη, Γεωργία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Χημικών Επιστημών (I). Εργαστήριο Γενικής Χημείας, 2015)
Τα οξυ-πρενυλιωμένα φυσικά προϊόντα (ισοπεντενυλοξυ-, γερανυλοξυ- και οι λιγότερο διαδεδομένες φαρνεσυλοξυ-ενώσεις και τα παράγωγά τους) αντιπροσωπεύουν μια οικογένεια δευτερογενών μεταβολιτών που θεωρούνται για χρόνια ως βιοσυνθετικά ενδιάμεσα των παραγώγων που έχουν πρενυλιωμένο άνθρακα. Μόλις την τελευταία δεκαετία αυτά τα φυσικά προϊόντα έχουν αναγνωριστεί ως ενδιαφέρουσες και βιολογικώς δραστικές φυτοχημικές ενώσεις.