Δομοστατικός σχεδιάσμος και ανάλυση εννιαόροφου μεταλλικού κτήριου με μεταλλικούς συνδέσμους δυσκαμψίας και εναλλακτικά με πυρήνα σκυροδέματος - Καλογραιάκη, Αντωνία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2014)
Αντικείμενο αυτής της μεταπτυχιακής εργασίας είναι η Στατική και Δυναμική ανάλυση ενός εννιαόροφου μεταλλικού κτηρίου, με και χωρίς εσωτερικό πυρήνα σκυροδέματος, με χρήση του προγράμματος SAP2000 (εύρεση εντατικών μεγεθών, παραμορφώσεων, έλεγχοι κατά EC8, EC3 και EC2). Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 παρατίθεται μια ιστορική αναδρομή στις μεταλλικές κατασκευές και στη χρήση του χάλυβα ως δομικό υλικό. Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 παρουσιάζονται τα γεωμετρικά και μηχανικά χαρακτηριστικά του έργου (είδη διατομών, υλικά, σχεδιασμός) και κατόπιν γίνεται η ανάλυση του φορέα μέσω του προγράμματος SAP2000 και στις δύο περιπτώσεις. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στα φορτία καταπόνησης της κατασκευής και στους συνδυασμούς φόρτισης με βάση τους οποίους έγινε η επίλυση. Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3, με δεδομένα τα αποτελέσματα της δυναμικής ανάλυσης, πραγματοποιούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι των μελών που απαρτίζουν τους δύο φορείς. Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 γίνεται μια σύγκριση της συμπεριφοράς των δύο μοντέλων και επιχειρείται να δοθεί μια ερμηνεία στην επιρροή που έχει η παρουσία του πυρήνα σκυροδέματος σε πολυόροφες μεταλλικές κατασκευές. Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 παρατίθενται τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την εργασία καθώς και προτάσεις για μελλοντική έρευνα.