Διεργασίες επιμετάλλωσης χαλκού σε φωτοβολταϊκές διατάξεις με βάση το πυρίτιο, μέσω της τεχνικής screen-printing - Νταπέι, Τζόρτζια (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2014)
Μελετήθηκαν οι δυνατότητες επιμετάλλωσης χαλκού σε φωτοβολταϊκές διατάξερις με βάση το πυρίτιο, μέσω της τεχνικής screen-printing. Προς αυτή την κατεύθυνση εκτελέστηκαν δοκιμές σε υποστρώματα πολυκρυσταλλικού και μονοκρυσταλλικού πυριτίου, με ενδιάμεσα στρώματα βολφραμίου, νιτριδίου του τιτανίου και αυτοοργανωμένων ατομικών στρωμάτων από οργανικές ενώσεις. Οι συνθήκες επεξεργασίας των μεταλλικών παστών προσδιορίστικαν ύστερα από αρκετές δοκιμές και η ποιότητα των μεταλλικών επαφών ελέγχθηκε. Ο ηλεκτρικός χαρακτηρισμός των επαφών μετάλλου-ημιαγωγού πραγματοποιήθηκε μέσω των χαρακτηριστικών ρεύματος-τάσης, ενώ ο ποιοτικός και μορφολογικός χαρακτηρισμός τους, πραγματοποιήθηκε μέσω εικόνων SEM, AFM, οπτικού μικροσκοπίου και κατάλληλων δοκιμασιών μηχανικής αντοχής. Κατέστη δυνατή η δημιουργία μίας ολοκληρωμένης διάταξης ηλιακών κελιών σε σύνδεση εν σειρά, από μονοκρυσταλλικό πυρίτιο και επαφές χαλκού. Τέλος, έγινε ανάπτυξη αυτοοργανωμένου ατομικού στρώματος της οργανοφωσφορικής ένωσης MDPA στην επιφάνεια αλουμινίου, ώστε να λειτουργήσει ως συνδετικό στρώμα ανάμεσα στο αλουμίνιο και το χαλκό.