Ενίσχυση 7όροφου κτιρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα με χρήση του συστήματος fuseis - Λεβαντής, Χρήστος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατική, 2014)
Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η αποτίμηση της σεισμικής συμπεριφοράς υφιστάμενου κτιρίου, από οπλισμένο σκυρόδεμα με πυρήνα και η ενίσχυση αυτού με τη βοήθεια του συστήματος Fuseis. Εξετάστηκε ένα επταόροφο κτίριο αντιπροσωπευτικό των πολυκατοικιών της δεκαετίας του 1970. Το φρεάτιο του ανελκυστήρα είναι το μοναδικό τοίχωμα που διαθέτει το κτίριο. Ως επακόλουθο αυτού, η σεισμική αντίσταση δεν είναι κατανεμημένη σε ολόκληρη την κάτοψη, αλλά είναι συγκεντρωμένη στη θέση του πυρήνα. H ανάληψη των σεισμικών δυνάμεων από τον πυρήνα δημιουργεί στρέψη στο κτίριο καθώς ο πυρήνας δεν βρίσκεται στο κέντρο της κάτοψης. Η συμπεριφορά του αρχικού και του ενισχυμένου κτιρίου εξετάστηκε με ανελαστικές στατικές αναλύσεις(pushover) και σε κάθε μια εντοπίστηκαν οι διάφορες στάθμες επιτελεστικότητας καθώς και το performance point.